12.11.2018.

Sudjelovanje na okruglom stolu „Uloga lidera i organizacijske kulture u digitalnoj transformaciji“

Na Konferenciji o digitalnoj transformaciji DTC 2018, pored niza prezentacija i panel diskusija 7. studenoga 2018. kao gost na okruglom stolu „Uloga lidera i organizacijske kulture u digitalnoj transformaciji“ sudjelovala je Tanja Prekodravac, Direktorica organizacijskog dizajna i razvoja koja je govorila o važnosti upravljanja promjenama i primjeni modela Četiri Sobe Promjene®.

Izazove i perspektive digitalne transformacije, digitalnih tehnologija i 4. industrijske revolucije danas prezentiraju mnoge specijalizirane konferencije, a Konferencija o digitalnoj transformaciji DTC 2018 konferencijom se željelo pružiti sveobuhvatan pregled stanja i trendova, prilika i prijetnji koji je relevantan za upravljačka tijela u gospodarstvu, javnom sektoru i na sveučilištima.

Tanja Prekodravac je na konferenciji govorila o tome zašto je otpor prilikom transformacija normalna pojava koju treba očekivati i otkud iracionalan strah od nove pojave. Te o jednom od najkorisnijih i najpraktičnijih psiholoških koncepata promjene u poslovnom svijetu ‒ modelu Četiri Sobe Promjene®. To je koncept koji opisuje kako pojedinci, velike i male organizacije reagiraju u krizi, stresu te u razvoju i u svakodnevnom životu. Koncept se bavi promjenama, onim što se događa s ljudima i organizacijama u nekoj vrsti promjene i kako ovo može utjecati na proces promjena i provedbu transformacije, preuzimajući odgovornost za svoje osjećaje i postupke. Kako promatrajući ponašanje zaposlenika možemo promatrati funkcioniranje organizacije u promjeni.

SELECTIO je ovlašteni korisnik za provođenje modela Četiri Sobe Promjene.