22.12.2008.

SOS-Dječje selo Hrvatska potvrdilo status Poslodavca Partnera

SOS-Dječje selo Hrvatska je prva nevladina udruga koja je postala nositeljica Certifikata Poslodavac Partner. Ove je godine nakon sudjelovanja u procesu recertificiranja potvrdila svoj status.

Tom prilikom Certifikat je preuzela gdja. Višnja Tuškan Krupić, direktorica nacionalnog ureda na božićnom domjenku 17. prosinca 2008. u SOS-Dječjem selu Lekenik.

SOS-Dječja sela brinu se za djecu bez roditelja i roditeljske skrbi, neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, pružaju im ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo.

I ove godine u SOS-Dječjem selu Hrvatska pokazali su kako je suvremene sustave upravljanja ljudskim resursima moguće uspješno postaviti u nevladinoj udruzi i koliko je njihovo unapređivanje ključno za uspješno poslovanje. Zadaće i načela rada zaposlenika u SOS-Dječjem selu (SOS – mama, teta i stručnjaka) određuju visoke standarde i u upravljanju ljudskim resursima. Ti standardi odnose se na razrađene sustave zapošljavanja, praćenja i motiviranja, edukacije i internu komunikaciju među svim razinama zaposlenika koji pružaju skrb i odgoj djeci. Pristup i rad sa zaposlenicima temelj je koji se prenosi na djecu kako bi bila sretni, kompetentni i vrijedni dio društva i doprinijela njegovom razvoju i prosperitetu.