17.06.2008.

SELECTIO potpisao savjetnički ugovor s GISDATA Grupom

Tvrtka SELECTIO potpisala je 17. lipnja 2008. ugovor o suradnji s GISDATA Grupom, najvećom regionalnom tvrtkom za geoinformatička rješenja u srednjoj i jugoistočnoj Europi, na projektu “Uspostava modela upravljanja ljudskim resursima”. Projekt se bazira na uskoj suradnji s management timom i zaposlenicima, a cilj projekta je unapređenje sustava upravljanja ljudskim resursima u svim članicama GISDATA Grupe, koje se nalaze u Zagrebu, Ljubljani, Beogradu, Sarajevu, Skopju i Budimpešti.

Uspjeh kompanije – ljudski kapital

Ovom prilikom, direktorica tvrtke SELECTIO Vera Čubranić je izjavila: “Ovaj projekt izvrsno definira upravo ono što danas upravljanje ljudskim resursima znači: promišljanje i strateško upravljanje jedinim resursom koji bez iznimke donosi prevagu u poslovnom uspjehu kompanije – ljudskim kapitalom.

Cilj projekta je unaprijediti postojeći sustav upravljanja ljudskim resursima u GISDATA-i, odnosno svim članicama GISDATA Grupe. Rezultati projekta očitovat će se u definiciji i implementaciji procesa koji će omogućiti postizanje poslovnih ciljeva kroz njihove ključne nositelje – stručne i profesionalne zaposlenike GISDATA Grupe.

Kako su za dosadašnji dinamičan rast na hrvatskom i internacionalnom tržištu te status vodeće kompanije u uvjetima snažne konkurencije zasigurno najzaslužniji zaposlenici – njihova znanja, sposobnosti i kvaliteta njihova rada – tako će i SELECTIO projektu pristupiti prvenstveno iz perspektive sadašnjih i budućih zaposlenika GISDATA Grupe.

SELECTIO će projekt provoditi uz podršku i sudjelovanje kompletnog rukovodstva GISDATA Grupe i svih zaposlenika, te ćemo zajednički definirati ciljeve i ulogu svakog pojedinca u njihovom postizanju. Rezultat projekta čiji smo službeni početak dočekali s iznimnim veseljem i ponosom očekujemo vrlo skoro!”

Suradnja s portalom MojPosao

Predsjednik uprave GISDATA Grupe, Boran Lončarić, ovom je prilikom izjavio: “GISDATA Grupa znana je po svom fokusu na kvalitetu, tehnološku izvrsnost, etičnost i profesionalnost poslovanja, i po tome smo poznati kao jedno od vodećih okruženja za kreativne i stručne djelatnike u regiji.

Znani smo kao tvrtka u kojoj se može raditi na nivou kao i u tehnološkim vodećim centrima u svijetu te kao tvrtka u kojoj je dobra atmosfera, i u kojoj je fokus na kadrove zaista realnost.

GISDATA Grupa svoju HR funkciju razvija kao ukupni sastavni dio naše cjelovite politike kvalitete. Do sada smo većinu aspekata HR funkcije razvijali interno, na osnovi iskustava, znanja i prakse naših rukovodećih kadrova, što iz SAD-a, a što iz regije, te raznih seminara i MBA edukacija.

U GISDATA Grupi je sada na snazi i u funkciji, mogli bismo ga nazvati već “druga generacija” ili “release 2.0″ našeg internog sustava upravljanja HR-om i performance managementa. No, razvojem poslovanja, rastom broja stručnjaka na preko 150, došli smo do spoznaje da je za daljnja unaprijeđenja i usklađenje HR prakse u svim članicama grupe, za nas optimalno dodatno osnažiti tim kroz suradnju s vanjskim HR specijaliziranim konzultantima da ojačaju naš interni tim.

Planiranje projekta i izbor konzultanata radili su stručni djelatnici i mnanagement GISDATA-e nekoliko mjeseci, od kraja 2007. godine nadalje. Zbog kvalitete, iskustva i ukupnosti usluge, te realne sposobnosti izvršenja kompleksnoga projekta za cijelu grupu, izabrali su tvrtku SELECTIO. Suradnja je ovim danom započela, a rezultate očekujemo po fazama kroz nekoliko mjeseci, te u punom radu od početka 2009. godine.”

Voditeljica kvalitete i ljudskih resursa u GISDATA-i, Sandra Lovrić Lončarić, izjavila je: “GISDATA je nedavno sudjelovala u istraživanju o najboljim poslodavcima koje provodi portal MojPosao. Rezultati tog istraživanja pokazali su nam da veliki postotak zaposlenika voli posao koji radi, osjeća da radi nešto korisno, osjeća pripadnost tvrtci i vidi svoju budućnost u njoj, te smatra da radi u dobroj radnoj okolini.

Takvi rezultati dodatni su poticaj razvoju još kvalitetnijeg sustava upravljanja ljudskim resursima koji će našim zaposlenicima pružiti iznimne mogućnosti za profesionalan razvoj, zadovoljstvo i ravnotežu privatnog i poslovnog života.

Posebno sam zadovoljna što će naš partner u razvoju i unapređenju sustava upravljanja ljudskim resursima biti upravo tvrtka SELECTIO.

SELECTIO je bio logičan izbor, obzirom da već godinama, u stalnoj potrazi za kadrovima, uspješno surađujemo s portalom MojPosao pa smo se imali prilike uvjeriti u razinu profesionalnosti članica grupe.

Dodatna kompetitivna prednost tvrtke SELECTIO je iskustvo u implementaciji sličnih projekata u tvrtkama iz naše industrije, a najveća je upravo ljudski, odnosno profesionalni faktor koji sam prepoznala u fazi pripreme projekta sa konzultantima gđom. Verom Čubranić i g. Aleksandrom Zemunićem.

Veselim se projektu, očekujem brzu i uspješnu implementaciju, a željela bih da naš idući zajednički projekt bude stjecanje Certifikata Poslodavac Partner.”

Angažiranjem tvrtke SELECTIO GISDATA je još jednom pokazala visoke standarde u poslovanju, te dugoročno promišljanje u upravljanju kompanijom i njezinim najvećim kapitalom – ljudskim resursima.

Rastući broj zaposlenika

Tvrtki GISDATA uvođenje suvremenih metoda za upravljanje ljudskim resursima od velike je važnosti, ponajviše zbog velikog i brzo rastućeg broja zaposlenika u svim operativnim uredima u regiji, kao i zbog planova za širenje na nova tržišta.

U sedam godina postojanja tvrtke SELECTIO, vodeće hrvatske tvrtke specijalizirane za pronalaženje menadžera i strateško savjetovanje u području ljudskih resursa, mnogobrojne tvrtke su unaprijedile svoj sustav upravljanja ljudskim resursima, privukle i pronašle kvalitetne zaposlenike, a mnogi zaposlenici pronašli su nova i bolja zaposlenja.

Kvalitetu tvrtke SELECTIO čija konkurentnost počiva na poslovnom iskustvu i stručnom znanju konzultanata, razgranatoj mreži kontakata te kreativnom korištenju različitih medija i novih tehnologija u radu, prepoznale su i najuspješnije hrvatske velike i srednje tvrtke te podružnice multinacionalnih kompanija. (A.T.)