4.12.2018.

Poslovna inteligencija pri samom vrhu na tržištu prema ulaganju u zaposlenike

Poslovna inteligencija, vodeća tvrtka za implementaciju analitičkih sustava i strateški ICT konzalting u jugoistočnoj Europi, po prvi put je nositeljica statusa Poslodavac Partner. Poslovna inteligencija je prilikom certifikacije ostvarila rezultat od 86% bodova, a ocjenjivana je u pet područja: Strategija, Regrutiranje i selekcija, Upravljanje učinkom, Usavršavanje i razvoj te Odnos sa zaposlenicima.

Poslovna inteligencija ostvarila je u postupku ocjenjivanja vrlo visokih 94% bodova u području Usavršavanje i razvoj, što odražava njen fokus na osnaživanje zaposlenika. U 2017. godini, tvrtka je uložila preko 9 000 kn po zaposleniku u vanjske edukacije, čime se svrstala u sam vrh nositeljica statusa Poslodavac Partner prema ulaganjima u razvoj zaposlenika.

Tvrtka svojim zaposlenicima omogućuje pohađanje seminara, konferencija (unutar i izvan Europe), soft skills edukacija i razvojnih edukacija. Primjerice, članovi managementa redovito polaze Leadership akademiju, dok nekoliko rukovoditelja u tvrtki trenutno polazi MBA program, a dvoje zaposlenika pohađa doktorat na FER-u, što sve financira sama tvrtka, na taj način snažno pružajući podršku razvoju svojih zaposlenika.

U prethodnoj godini, svi su zaposlenici prošli kroz neki od oblika dodatnih usavršavanja, a kako se u Poslovnoj inteligenciji jako cijeni timski rad i prijenos znanja, mjesečno se održavaju interne Lunch&Learn edukacije na kojima zaposlenici prezentiraju projekt koji su radili ili neku novu tehnologiju, a nakon toga, svi zajedno, uz ručak, izmjenjuju informacije o projektima ili se jednostavno druže u neformalnoj atmosferi.

Da zaposlenicima mnogo znači to što u Poslovnoj inteligenciji imaju tolike prilike za razvoj, pokazuju i rezultati zadnjeg istraživanja angažiranosti zaposlenika, na kojemu je ukupna ocjena angažiranosti zaposlenika Poslovne inteligencije bila iznimno visokih 92%.

Anita Cvetić Oreščanin, članica Uprave i Nataša Margetić Lukić, voditeljica Ljudskih potencijala primile su Certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO.

Ponosna sam što smo zadovoljili visoke standarde kvalitete u upravljanju ljudskim resursima koje postavlja Certifikat Poslodavac Partner. Ovim certifikatom smo dobili i vanjsku potvrdu da su nam procesi u Ljudskim potencijalima kvalitetno postavljeni te da smo u društvu najboljih kompanija u Hrvatskoj koje zaista brinu o svojim zaposlenicima. Certifikat nam je poticaj da i dalje radimo na unapređenju naših praksi jer nam je jako važno da su zaposlenici zadovoljni i da mogu realizirati svoje poslovne ambicije, a u isto vrijeme da imaju kvalitetan privatni život. Samo kvalitetnim radom s ljudima i ulaganjem u rast i razvoj svih zaposlenika možemo podržati ostvarivanje dugoročne strategije tvrtke“, istaknula je Nataša Margetić Lukić, voditeljica Ljudskih potencijala.

Certifikat Poslodavac Partner kao potvrda kvalitetnih praksi u području upravljanja ljudskim potencijalom nam je jako važan. Rast i razvoj možemo zahvaliti tome što su naše vrijednosti utkane u kulturu naše firme te što te vrijednosti te strast prema znanju i jačanju kompetencija dijelimo sa svim našim kolegicama i kolegama. Sve što radimo, radimo na način da se propitkujemo kako je to dobro za naše zaposlenike, za naše klijente i za našu firmu. Na taj način ostajemo kritični prema samima sebi i oslobađamo prostor za rast svakog pojedinca u firmi te firme u cjelini. Proces evaluacije za certifikaciju koji smo prošli s tvrtkom Selectio je bio zahtjevan i vrlo poticajan te nam je dao kvalitetan uvid u područja koja ćemo dodatno razviti u narednom razdoblju“, izjavila je Anita Cvetić Oreščanin, članica Uprave Poslovne inteligencije.

Izvor: www.poslodavacpartner.org