24.11.2008.

Održana završna konferencija projekta

Završna konferencija projekta “Klubovi za žene – prilagođena individualizirana podrška dugotrajno nezaposlenim ženama” održana je 19. studenog u Karlovcu.

Projekt je provela Ženska grupa Karlovac “Korak” u partnerstvu s gradom Karlovcem i tvrtkom SELECTIO te u suradnji s karlovačkom Područnom službom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Projekt je financiran od strane Europske komisije u sklopu PHARE 2005 programa, te uz podršku partnera i suradnika.

Jedinstven projekt Ženske grupe “Korak”, koji se zasnivao na modelu podrške dugotrajno nezaposlenima koji već niz godina u drugim zemljama postiže odlične rezultate, je polučio izniman uspjeh: od 60 žena, koje su neke čak duže od 15 godine bile nezaposlene, 25 je pronašlo posao. S njima je radilo šest asistentica pri zapošljavanju, od kojih su dvije bile iz grupe “Korak”, a četiri su bile novozaposlene. SELECTIO je sa svojim stručnim timom obučio asistentice za pružanje podrške dugotrajno nezaposlenim ženama pri njihovoj ponovnoj integraciji na tržište rada i aktivnoj potrazi za poslom.

Završnoj konferenciji su uz predstavnice “Koraka” prisustvovali i karlovački gradonačelnik Damir Jelić, izvršna direktorica tvrtke SELECTIO Vera Čubranić i pročelnica karlovačke Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ana Pozderac.

“Korak” se prvi u Hrvatskoj odvažio na ovakav projekt, kazala je njegova koordinatorica Sadika Zvirkić, dodavši kako bi ga, zbog izvrsnih rezultata, trebalo nastaviti.

Priznavši da na samom početku projekta u njega nije dovoljno vjerovao, karlovački gradonačelnik Damir Jelić je rekao da taj projekt pokazuje kako se i na mala vrata može ući i postići velike rezultate. „Nije se radilo samo na racionalnoj razini, već i srcem. I ja sam iz njega izvukao pouku da ulazeći u ove projekte, treba ući s više nade.“, rekao je. Metaforički se izrazio da je ovo je zapošljavanje “novo sunce iznad Karlovca”.

Izvršna direktorica tvrtke SELECTIO, Vera Čubranić, istaknula je da predviđanja dinamike tržišta rada u skoroj budućnosti jasno govore o manjku radne snage, uzrokovanom općim trendom starenja stanovništva i padom nataliteta i da rješenje nadolazeće situacije je dinamiziranje tržišta rada i omogućavanje sudjelovanja u radu dijela stanovništva kojemu trenutni angažmani slabije pogoduju. „S obzirom na općenito slabije sudjelovanje žena na tržištu rada, uzrokovano uglavnom nemogućnošću usklađivanja obiteljskih i poslovnih obaveza, većina inicijativa usmjereno je upravo ka omogućavanju aktivnog i fleksibilnog sudjelovanja žena u radno aktivnoj populaciji. Zanimljiva i nedovoljno angažirana populacija su i stariji građani, koji posjeduju određena iskustva i stavove koje, unatoč novim tehnologijama i trendu stalnog učenja i usavršavanja, mladim zaposlenicima često nedostaju. Jasno je stoga da ovaj projekt svojim dugoročnim gledanjem, inovativnim pristupom te individualiziranom i prilagodljivom metodologijom izvrsno odgovara na sadašnje i buduće izazove tržišta rada.“, izjavila je Čubranić.

„Ovo je bio pilot projekt kojim smo željeli provjeriti njegovo funkcioniranje u praksi i postignute rezultate. Kako su oni dobri, nastojat ćemo da to prijeđe u uobičajeni način rada s nezaposlenim osobama, a naročito ranjivim skupinama.“, rekla je voditeljica projekta Violeta Vukobratović, naglasivši kako je jedan od problema na koji su nailazili bio rad na crno.

Ipak, zaposlena je gotovo polovica žena koje su u projektu sudjelovale, iako samo zapošljavanje nije bio primaran cilj projekta, već njihovo osnaživanje za kvalitetan i samostalan nastup u potrazi za poslom.