20.10.2008.

Održana 7. Human Resource Management Arena

Kako motivirati, razvijati i zadržati zaposlenike

U zagrebačkom hotelu Westin održana je sedma Human Resource Management Arena (HRMA), na kojoj se okupilo više od 120 sudionika.

Okupljeni domaći i strani stručnjaci s područja ljudskih potencijala razmijenili su stečena iskustva i nova znanja sa sedam područja koje u konačnici tvore menadžment ljudskih potencijala.

Borba za talente

Na otvorenju dvodnevne konferencije, predsjednik Europske udruge za upravljanje ljudskim resursima Rudolf Thurner predstavio je studiju “Budućnost ljudskih resursa u Europi – ključni izazovi u razdoblju do 2015.”, u kojoj je 1.355 menadžera iz 27 europskih zemalja podijelilo svoje viđenje u 17 tema te istaknuo kako su došli do zaključka da se na konkurentnom globalnom tržištu već sada vodi borba za talente sa znanjem.

“Ključni zadatak voditelja ljudskih potencijala je rad na razvoju zaposlenika te zadržavanju profesionalaca”, kazao je Thurner dodajući da na području ljudskih resursa dolazi do promjena, posebice zbog migracije kvalificirane radne snage.

I senior manager tvrtke Deloitte, Krešimir Sečak, u predavanju “Ljudi, pokretačka snaga organizacijskog razvoja” ističe ključni problem današnjih tvrtki – kako motivirati, razvijati i zadržati zaposlenike, dok Arthuro Heller, menadžer u Deloitteu, zaključuje da svi zaposlenici moraju poznavati misiju i viziju tvrtke, a voditelji ljudskih potencijala trebaju odrediti jasne ciljeve svakog zaposlenika, ali i jasne kriterije za ocjenjivanje zaposlenika.

Menadžerski ugovori

“Utjecaj unapređenja HRM praksi na ulogu menadžera” bila je tema zajedničkog predstavljanja izvršne direktorice u tvrtki SELECTIO Vere Čubranić i direktora Gisdata Grupe Borana Lončarića koji su istaknuli važnost odjela ljudskih resursa posebice u organizaciji prijenosa znanja u brzorastućim kompanijama. “Kada dijelim znanje onda sam vrijedan. Kada zadržavam znanje onda sam manje vrijedan”, zaključio je Lončarić.

O važnosti izrade poslovnog plana kompanije, procjene potreba za resursima te definiranja uloga i odgovornosti u kompanijama govorila je Ana Jožinec, izvršna direktorica ljudskih resursa Atlantic Grupe.

U dijelu koji se tiče ugovora i nagrađivanja, Krešimir Rožman, stručnjak za radno pravo, govorio je o menadžerskim ugovorima, čiji naziv ne postoji u Zakonu o trgovačkom pravu, dok je Gordana Picek, članica Uprave zadužena za ljudske resurse u tvrtki dm-drogerie market objasnila razliku i važnost materijalnog i nematerijalnog nagrađivanja unutar tvrtke dm.

Alan Žepec, execetuive coach i trener, istaknuo je važnost osobnog razvoja, dok je o pojmu “Coaching” govorila execetuive coach Tatjana Divjak.

Inače, konferencija je održana u organizaciji Infoarene te uz stručno pokroviteljstvo tvrtke Selectio. Drugoga dana konferencije glavne teme bile su vezane za edukaciju i razvoj te korporativnu kulturu. (A.T.)