Grupa SELECTIO

Grupa SELECTIO (SELECTIO d.o.o. za upravljanje ljudskim potencijalima, SELECTIO Kadrovi d.o.o., Electus ljudski potencijali, Electus DGS za privremeno zapošljavanje) vodeća je grupa iz područja upravljanja ljudskim resursima na našem tržištu. Usluge Grupe koriste gotovo sve vodeće tvrtke na tržištu rada u Hrvatskoj.

Naše nam iskustvo, veličina i snaga omogućuju da klijentu u svakom trenutku pružimo uslugu maksimalno prilagođenu njegovim potrebama.

Potraga za kadrovima

SELECTIO Kadrovi d.o.o. vodeća je tvrtka specijalizirana za potragu za kadrovima u Hrvatskoj.

Dokazani rezultati, odlično poznavanje hrvatskog tržišta rada, prisutnost u svim segmentima i industrijskim sektorima, sposobnost isporuke i etika poslovanja osnovne su značajke našeg pristupa poslu.

Electus ljudski potencijali d.o.o. je tvrtka specijalizirana za potragu za kadrovima u širem segmentu tržišta rada: administrativne i specijalističke pozicije te pozicije nižeg i srednjeg menadžmenta. Zahvaljujući efikasnom regrutiranju, najkvalitetnijim selekcijskim metodama i specijalističkom iskustvu naših konzultanata, u mogućnosti smo efikasno prepoznati potencijal kandidata i pronaći najkvalitetnije rješenje za klijentove potrebe.

Privremeno zapošljavanje

Electus DGS d.o.o. je tvrtka specijalizirana za usluge privremenog zapošljavanja i fleksibilna rješenja u zapošljavanju te za savjetovanje pri zapošljavanju privremenog kadra. Electus DGS nudi raznovrsna rješenja u području privremenog zapošljavanja te omogućava brzu prilagodbu kod projektnog zapošljavanja, kako bi klijentima omogućio zadržati maksimalnu fleksibilnost i prilagodbu tržišnim zahtjevima. Electus DGS u mogućnosti je u najkraćem mogućem roku doći do zainteresiranih, motiviranih i stručnih kadrova za brojne administrativne i specijalističke poslove u najrazličitijim industrijama poput telekomunikacija i IT-a, bankarstva i financija, maloprodaje i veleprodaje robe široke potrošnje, turizma, proizvodnje i mnogih drugih.

Konzultantske usluge

SELECTIO d.o.o. za upravljanje ljudskim potencijalima vodeća je hrvatska tvrtka specijalizirana za savjetovanje u ljudskim resursima. U projektima savjetovanja u upravljanju ljudskim resursima neprekidno smo u potrazi za novim i fleksibilnim rješenjima za razvoj kadrova i upravljanje organizacijskim razvojem.

Certifikat Poslodavac Partner je strukturirani certifikacijski proces koji ocjenjuje kvalitetu funkcije upravljanja ljudskim resursima te sugerira poboljšanja u onim područjima gdje je tvrtka ispod prosjeka industrije ili regije. Certifikat omogućava mjerenje izvrsnosti funkcije upravljanja i unapređenje u ciljanim područjima, a nosioci Certifikata najboljim kadrovima nameću se kao poslodavac izbora.

Procjena pojedinaca i timova procjenjuje potencijal pojedinaca (trenutnu razinu posjedovanja određenih kompetencija, te potencijal i ambicije za njihov razvoj), te neefikasnost poslovnih procesa i međuljudskih odnosa unutar tima. Procjena se provodi korištenjem javno dostupnih i interno razvijenih psihometrijskih instrumenata, metodologije assessment centra te direktnim uključivanjem cijelog tima ili organizacije kroz metodologiju 360̊.

Razvoj organizacije i timova uključuje analizu ili reviziju organizacijske strukture i opisa radnih mjesta, edukaciju menadžmenta u upravljanju ljudima, definiciju ključnih pokazatelja uspješnosti organizacijskih jedinica ili pojedinaca, postavljanje okvira za planiranje razvoja karijere zaposlenika, sustav definicije ključnih talenata i njihovo zadržavanje, popraćeno osnaživanjem funkcije voditelja ljudskih resursa za upravljanje novim sustavom.

Dizajn i implementacija sustava upravljanja ljudskim resursima koja uključuje sve od pregleda početnog stanja, usporedbe s najboljim praksama u industriji i tvrtkama slične veličine i stadija razvoja do definicije i dizajna sustava upravljanja ljudskim resursima kao alata podrške u postizanju definiranih ciljeva.

Dizajn i revizija pojedinih procesa upravljanja ljudskim resursima koja će doprinijeti implementaciji poslovne strategije, u smislu sustavnog suočavanja s problemima privlačenja i zadržavanja kadrova, njihovog motiviranja, upravljanja njihovim učinkom te efikasnog komuniciranja i kaskadiranja poslovnih ciljeva.

Edukacija i coaching menadžmenta u provođenju procesa upravljanja ljudskim resursima koja ima za cilj da svaki menadžer zaista postane vrhunski menadžer ljudskih resursa s kojima raspolaže.

Projekt QHR – U radu s tvrtkama kroz Certifikat Poslodavac Partner smo prepoznali da male i srednje tvrtke trebaju jednostavniji i fleksibilniji pristup u upravljanju zaposlenicima i razvoju praksi upravljanja zaposlenicima. Cilj nam je podržati razvoj praksi upravljanja zaposlenicima koje će adresirati specifične potrebe i probleme rastućih poduzeća u tempu i po cijenama koje su prilagođene njima. Stoga smo pokrenuli projekt QHR – metodu kroz koju mala i srednja poduzeća mogu dijagnosticirati slabosti i snage u upravljanju zaposlenicima te primijeniti konkretne i praktične razvojne pakete za razvoj prioritetnih praksi.

SELECTIO HR Akademija je program stručnog usavršavanja namijenjen svima koji se žele razvijati u području upravljanja ljudskim resursima. Ovaj program polaznicima nudi širok spektar praktičnih, osnovnih i specijalističkih znanja o načinu na koji HR funkcija može doprinijeti poslovanju, koja su područja poslovanja dio HR funkcije, koji se procesi i kako mogu standardizirati i automatizirati te kako povećati svoju efikasnost i efektivnost u upravljanju ljudskim resursima.

HR Days je godišnja regionalna konferencija iz upravljanja ljudskim resursima koju portal MojPosao i tvrtka SELECTIO organiziraju od 2013. godine. Kao stručni pokrovitelj SELECTIO je od 2002. Godine, cijelu dekadu, kroz konferenciju Human Resources Management Arena povezivao domaće i strane stručnjake te približavao iskustva i najaktualnija znanja HR profesionalcima iz kompanija u Hrvatskoj. Danas konferencija HR Days nastavlja ovu dobru tradiciju i na jednome mjestu okuplja domaće i strane stručnjake/predavače, govori o aktualnim temama iz različitih područja ljudskih resursa te o novostima i idejama iz domaćih i stranih tvrtki. Također, pruža uvid u aktualna događanja unutar zajednice stručnjaka za ljudske resurse u Hrvatskoj i regiji te omogućuje razmjenu znanja među kolegama. Time sveukupno doprinosi razvoju ljudskih potencijala u kompanijama u Hrvatskoj.