Grupa SELECTIO

Grupa SELECTIO (SELECTIO d.o.o., Selectio Solutions, Electus DGS za privremeno zapošljavanje) vodeća je hrvatska grupacija specijalizirana za područje upravljanja ljudskim resursima. Sastoji se od više tvrtki od kojih je svaka specijalizirana za jedan segment usluga u upravljanju ljudskim resursima. Usluge Grupe koriste gotovo sve vodeće tvrtke na tržištu rada u Hrvatskoj.

Naše nam iskustvo, veličina i snaga omogućuju da klijentu u svakom trenutku pružimo uslugu maksimalno prilagođenu njegovim potrebama.

SELECTIO d.o.o. vodeća je savjetnička kuća usmjerena na područje upravljanja ljudskim resursima, edukacije, razvoj tržišta rada te pronalazak i procjenu srednjeg i visokog menadžerskog kadra. U sklopu agencije djeluje i Centar za procjenu ljudskih resursa, čiju su profesionalnost i kvalitetu usluge testiranja prepoznali brojni klijenti.

U projektima savjetovanja u upravljanju ljudskim resursima neprekidno smo u potrazi za novim i fleksibilnim rješenjima za razvoj kadrova i upravljanje organizacijskim razvojem.

Dokazani rezultati, odlično poznavanje hrvatskog tržišta rada, prisutnost u svim segmentima i industrijskim sektorima, sposobnost isporuke i etika poslovanja osnovne su značajke našeg pristupa poslu.

Zahvaljujući efikasnom regrutiranju, najkvalitetnijim selekcijskim metodama i specijalističkom iskustvu naših konzultanata, u mogućnosti smo efikasno prepoznati potencijal kandidata i pronaći najkvalitetnije rješenje za potrebe naših klijenata.

Konzultantske usluge

U projektima savjetovanja u upravljanju ljudskim resursima neprekidno smo u potrazi za novim i fleksibilnim rješenjima za razvoj kadrova i upravljanje organizacijskim razvojem.

Certifikat Poslodavac Partner je strukturirani certifikacijski proces koji ocjenjuje kvalitetu funkcije upravljanja ljudskim resursima te sugerira poboljšanja u onim područjima gdje je tvrtka ispod prosjeka industrije ili regije. Certifikat omogućava mjerenje izvrsnosti funkcije upravljanja te unapređenje u ciljanim područjima, a nosioci Certifikata nameću se kao poslodavac izbora najboljim zaposlenicima na tržištu.

Procjena pojedinaca i timova procjenjuje potencijal pojedinaca (trenutnu razinu posjedovanja određenih kompetencija, te potencijal i ambicije za njihov razvoj), te (ne)efikasnost poslovnih procesa i međuljudskih odnosa unutar tima. Procjena se provodi korištenjem javno dostupnih i interno razvijenih psihometrijskih instrumenata, metodologije assessment centra te direktnim uključivanjem cijelog tima ili organizacije kroz metodologiju 360̊.

Razvoj organizacije i timova uključuje analizu ili reviziju organizacijske strukture i opisa radnih mjesta, edukaciju menadžmenta u upravljanju ljudima, definiciju ključnih pokazatelja uspješnosti organizacijskih jedinica ili pojedinaca, postavljanje okvira za planiranje razvoja karijere zaposlenika te, sustav definicije ključnih talenata i njihovo zadržavanje, a popraćeno je osnaživanjem funkcije voditelja ljudskih resursa za upravljanje novim sustavom.

Dizajn i implementacija sustava upravljanja ljudskim resursima uključuje sve od pregleda početnog stanja, usporedbe s najboljim praksama u industriji i tvrtkama slične veličine i stadija razvoja do definicije i dizajna sustava upravljanja ljudskim resursima kao alata podrške u postizanju ciljeva.

Dizajn i revizija pojedinih procesa upravljanja ljudskim resursima doprinijet će implementaciji poslovne strategije, u smislu sustavnog suočavanja s problemima privlačenja i zadržavanja kadrova, njihovog motiviranja, upravljanja njihovim učinkom te efikasnog komuniciranja i kaskadiranja poslovnih ciljeva.

Edukacija i coaching menadžmenta u provođenju procesa upravljanja ljudskim resursima koja ima za cilj da svaki menadžer zaista postane vrhunski menadžer ljudskih resursa.

Izvrsnost u Izazovima projekt je kojim se organizacijama nudi mogućnost procjene njihovih praksi HR managementa u nepredvidljivim okolnostima u sljedećim područjima:

 • Agilni HR
 • Strateško planiranje i organizacija rada
 • Krizna komunikacija
 • Fizičko zdravlje i sigurnost zaposlenika
 • Osnaživanje i dobrobit zaposlenika
 • Leadershipu vrijeme krize
 • Tehnološka i digitalna spremnost

Nakon evaluacije HR praksi, organizacija dobiva strukturirani pregled stanja u organizaciji, benchmark usporedbu s drugim organizacijama na tržištu te sugestije za dodatno unapređenje svojih praksi upravljanja zaposlenicima u nepredvidljivim okolnostima.

Organizacije koje budu evaluirane metodologijom projekta Izvrsnost u izazovima dobivaju i priliku dijeljenja svojih praksi upravljanja zaposlenicima s drugim organizacijama, među ostalim, i putem SELECTIO MeetUp online platforme za dijeljenje znanja i iskustava u području upravljanja zaposlenicima. Na taj način pridonose razvoju HR praksi posebno značajnih u nepredvidljivim okolnostima na tržištu i senzibiliziraju širu javnost o njegovom utjecaju na zadovoljstvo i dobrobit zaposlenika.

Izvrsnost u izazovima je tako istovremeno:

 • metodologija za procjenu razvijenosti HRpraksi u nepredvidljivim okolnostima u odnosu na najbolje svjetske prakse
 • alat za benchmark usporedbu s drugim organizacijama na tržištu
 • razvojni alat koji pomaže organizacijama u unaprjeđenju praksi kako bi kvalitetnije brinule za zaposlenike i uspješno realizirale poslovnu strategiju u nepredvidljivim okolnostima
 • platforma za promociju i razmjenu kvalitetnih praksi upravljanja zaposlenicima

SELECTIO HR Akademija je program stručnog usavršavanja namijenjen svima koji se žele razvijati u području upravljanja ljudskim resursima. Ovaj program polaznicima nudi širok spektar praktičnih, osnovnih i specijalističkih znanja o načinu na koji HR funkcija može doprinijeti poslovanju te koja su područja poslovanja dio HR funkcije. Uz to, kroz program se uči koji se organizacijski procesi mogu standardizirati i na koji način, te kako povećati svoju efikasnost i efektivnost u upravljanju ljudskim resursima.

SELECTIO Leadership Akademija je jednogodišnji razvojno – transformacijski grupni program koji kroz 12 tema polaznike vodi kroz proces promjene i razvija leadership vještine potrebne za vođenje timova u 21. stoljeću.

HR Days je godišnja regionalna konferencija iz upravljanja ljudskim resursima koju portal MojPosao i tvrtka SELECTIO organizirali od 2013. do 2017. godine. Kao stručni pokrovitelj SELECTIO je također od 2002. godine, cijelo desetljeće povezivao domaće i strane stručnjake te približavao iskustva i najaktualnija znanja HR profesionalcima u Hrvatskoj kroz konferenciju Human Resources Management Arena.

Privremeno zapošljavanje

Electus DGS d.o.o. je tvrtka specijalizirana za usluge privremenog zapošljavanja i fleksibilna rješenja u zapošljavanju te za savjetovanje pri zapošljavanju privremenog kadra. Electus DGS nudi raznovrsna rješenja u području privremenog zapošljavanja te omogućava brzu prilagodbu kod projektnog zapošljavanja, kako bi klijentima omogućio zadržavanje maksimalne fleksibilnosti i prilagodbu tržišnim zahtjevima. Electus DGS u mogućnosti je u najkraćem mogućem roku doći do zainteresiranih, motiviranih i stručnih kadrova za brojne administrativne i specijalističke poslove u najrazličitijim industrijama poput telekomunikacija i IT-a, bankarstva i financija, maloprodaje i veleprodaje robe široke potrošnje, turizma, proizvodnje i mnogih drugih.