Društveno odgovorno poslovanje

“Društveno odgovorno poslovanje je stalna posvećenost poslovnog sektora da se ponaša etično i doprinese ekonomskom razvoju, dok u isto vrijeme poboljšava život svojih zaposlenika, njihovih obitelji, zajednice i društva u cjelini.”

Making Good Business Sense, Richard Watt,
World Business Council for Sustainable Development, 2000.

Grupa SELECTIO veliku pažnju pridaje društveno odgovornom poslovanju implementirajući ga u svoj svakodnevni rad i niz projekata orijentiranih tržištu rada.

Član smo zajednice za društveno odgovorno poslovanje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori te potpisnica UN-ovog Global Compact ili Svjetskog sporazuma, neformalne inicijative koja u osnovi ima dijalog, učenje i kolektivno djelovanje poslovnog sektora u suradnji s ostalim sektorima društva u cilju promicanja načela etičnog poslovanja.

Aktivnosti SELECTIO Grupe u području društveno odgovornog poslovanja

  • Promicanje volonterstva – partnerstvo s udrugama, te razvoj i promocija korporativnog volontiranja.
  • Razvoj filantropije i zakladništva – SELECTIO je predan ulaganju u razvoj zajednice, te je proteklih godina uz podršku Electus ljudskih potencijala i Electus DGS-a podržan rad SOS Dječjeg sela Hrvatska, Udruge Igra, Udruge ADOPTA, Dječjeg doma Zagreb –  I. G. Kovačić, Udruge DEBRA i Udruge Krijesnica.
  • Promicanje zapošljavanja osoba s invaliditetom – suradnja s udrugama osoba s invaliditetom i organizacijama kao što je UNDP s kojim je pokrenut projekt “Nagrada za poslodavca godine za osobe s invaliditetom”.
  • Podrška zapošljavanju mladih – održavanje radionica za učenike, studente i građanstvo za pomoć pri ulasku na tržište rada.
  • Poticanje cjeloživotnog učenja – kroz suradnju s Institutom za razvoj tržišta rada i drugim organizacijama na projektima razvoja kompetencija raznih marginaliziranih skupina na tržištu rada kao što su „Job College – Job Clubs“ (za nezaposlene mlade), „Projekt 4P – Podrška+Poslodavci+Posloprimci=Posao“ (za nezaposlene osobe s invaliditetom) i drugi projekti.
  • Certifikat Poslodavac Partner i QHR – promičemo visoke standarde u upravljanju ljudskim resursima.