26.11.2008.

Nove 2 tvrtke među Poslodavcima Partnerima

Tvrtke Tele2 d.o.o. i Sunce Koncern d.d. su postale Poslodavci Partneri tijekom studenog 2008. godine.

Uz dosadašnjih 28, nove dvije tvrtke su stekle status Poslodavca Partnera. Certifikat Poslodavac Partner, certifikat za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima dodijeljen je sljedećim tvrtkama, odnosno njihovim predstavnicima:

  • Tele2 d.o.o.
  • Sunce koncern d.d.

Mirta Šalamon, Voditeljica ljudskih potencijala i općih poslova, Tele2 d.o.o. prilikom dodjele je naglasila:

“Procesu certifikacije primarno smo pristupili radi usporedbe s ostalim kompanijama te najboljim praksama i standardima kvalitete u području upravljanja ljudskim potencijalima. Ovaj screening omogućio nam je detaljnu analizu trenutnog stanja te dao vrijedne savjete i smjernice kako poboljšati svako od ocjenjivanih područja. Dodatni razlog za dobivanje Certifikata svakako je i njegov ugled, a Tele2 se time potvrđuje kao poželjan poslodavac koji će i ubuduće privlačiti kvalitetne zaposlenike. Certifikat je definitivno priznanje i potvrda našeg dosadašnjeg rada, međutim, mi želimo, možemo i bit ćemo još bolji, tj. kao što jedna od smjernica naših korporativnih vrijednosti kaže, mi smo «Ponosni, ali nikadazadovoljni».”

Prilikom dodjele, Marija Kalinić, Direktorica Sektora upravljanja ljudskim potencijalima u Sunce Koncernu, izjavila je:

“U članicama Sunce koncerna (Hotel Alan d.d. Starigrad Paklenica, Hoteli Brela d.d., Hoteli Tučepi i Zlatni rat d.d. Bol) oduvijek postoji svijest o važnosti ljudskog rada u kreiranju i pružanju vrhunske hotelske i ugostiteljske usluge, što je, vjerujemo, i jedan od glavnih razloga našeg uspjeha i dugog trajanja na zahtjevnom tržištu. Ove godine, naime, naš Zlatni rat slavi 60 godina rada, Hoteli Brela – 56 godina, Hoteli Tučepi – 55 godina i Hoteli Alan – 40 godina. Od objavljivanja poslovanja pod brendom bluesun hotels&resorts 2005. godine, u Sunce Koncernu intenzivno radimo na razvoju i implementaciji suvremenih sustava za upravljanje ljudskim potencijalima kao što su selekcijski sustav, sustav kompetencija, obrazovni sustav, sustav upravljanja radnom učinkovitošću, interno trenerstvo te sustav razvoja rukovodstva. Proces dobivanja Certifikata Poslodavac Partner za nas prvenstveno predstavljapovratnu informaciju struke o do sada učinjenom u tom, za nas tako važnom, segmentu poslovanja. Obzirom da ovaj projekt okuplja vrhunske hrvatske tvrtke, za nas je također važna i usporedba s najboljom praksom u području upravljanja ljudskim potencijalima u Republici Hrvatskoj. U tom smislu samo dobivanje Certifikata doživljavamo kao veliko priznanje, te smo uvjereni da će naši zaposlenici, kao i naši poslovni partneri prepoznati vrijednost ove nagrade.”

Nositelji ovog projekta su SELECTIO, vodeća hrvatska tvrtka za upravljanje ljudskim resursima iMojPosao (www.MojPosao.net). Na neprekidnom razvoju projekta, njegove metodologije i praksi upravljanja ljudskim resursima na hrvatskom tržištu, uključeni su interni i vanjski savjetnici iz područja upravljajna ljudskim resursima.

Nositelji Certifikata su neke od najuspješnijih hrvatskih organizacija: Atlantic Grupa, Avon kozmetika, BELUPO lijekovi i kozmetika, Carlsberg Croatia, Chromos boje i lakovi, Coca-Cola Beverages Hrvatska, Coca-Cola HBC B-H, DALMACIJACEMENT, Erste & Steiermärkische S-Leasing, Gradski parking d.o.o. Šibenik, HBOR, Hrvatska Lutrija, Istraturist Umag, Jamnica, Johnson & Johnson S.E., Končar – Elektronika i informatika, Ledo, Microsoft Hrvatska, Milenij hoteli, Orbico, PBZ Card, Solaris, SOS-DJEČJE SELO HRVATSKA, Sunce Koncern, Tele2, Valamar hoteli i ljetovališta, Vipnet, Volksbank, Zagrebačka banka i Zvijezda.

Za sve dodatne informacije obratite se na 01 6065 415 ili Certifikat@PoslodavacPartner.org.