11.04.2022.

Nataša Margetić Lukić otkriva nove benefite Poslovne inteligencije

Vodeća hrvatska tvrtka za implementaciju analitičkih sustava i strateški ICT konzalting – Poslovna inteligencija i ove godine nosi certifikat Poslodavac Partner, a kako upravljaju ljudskim potencijalima otkriva Nataša Margetić Lukić!

Uvođenje boljih benefita za zaposlenike

Temeljem sugestija zaposlenika, stavili smo još veći naglasak na fleksibilne radne angažmane te smo uveli neke dodatne benefite. Povećali smo platne razrede i podigli gornju granicu platnog razreda te smo uveli dodatna tri dana godišnjeg odmora koje nadređena osoba može odobriti članu tima bez obzira je li već ostvareno pravo na maksimalan broj dana godišnjeg, a koji u ovom trenutku iznosi 30 dana. Naši najiskusniji kolege koji rade na pozicijama kao što su principal konzultant i senior principal konzultant imaju pravo na korištenje službenih automobila za privatne i poslovne svrhe. Svi imamo vlastite budžete na razini kalendarske godine za edukacije po svom izboru, ali u skladu s vlastitim razvojnim ciljevima i poslovnim planovima tvrtke.

Sad već tradicionalno, jednom godišnje dodjeljujemo i stipendije za MBA i doktorske studije za koje imamo posebne budžete. Kad spominjem edukacije, želim posebno izdvojiti našu „Konzultantsku priču“, edukaciju koja je kreirana prema potrebama naših konzultanata, a omogućuje razvoj kompetencija koje im pomažu u rješavanju kompleksnih problema s kojima se mogu susresti u radu na projektima. Cilj je da svi konzultanti u određenom trenutku svog razvoja prođu kroz ovu modularnu edukaciju.

Također, istaknula bih naš interni projekt PI Extra Mile kroz koji potičemo sudjelovanje u aktivnostima koje nisu u našem svakodnevnom opisu posla, a doprinose osobnom razvoju, razvoju timova i tvrtke. Neke od tih aktivnosti su organiziranje meet up-ova i internih edukacija, održavanje stručnih predavanja na konferencijama, kreiranje novih edukacija, predlaganje inovacija i sl. Za sudjelovanje u takvim aktivnostima, skupljamo „PI milje“ koje na kraju godine mijenjamo za novčane nagrade. Što više milja, to je moguće osvojiti i veću nagradu. Prošle godine smo skupili više od 1600 milja, a uručeno je više od 20 nagrada na partyiju godine koji smo organizirali u predbožićno vrijeme. Odaziv na party je bio izvan svih očekivanja pozitivan, a brzi covid testovi izrazito negativni. :)

Pune plaće zaposlenicima tijekom prvih deset dana bolovanja i uvođenje benefita za tate

Briga o mentalnom i fizičkom zdravlju nam je jako važna. Prije svega, trudimo se održavati wellbeing svih nas te kvalitetan work-life balance. Broj sati prekovremenog rada je zaista minimalan i trudimo se to održati, a omogućujemo razne fleksibilne radne angažmane. Uz dosadašnje fleksibilno radno vrijeme unutar dana, uveli smo mogućnost fleksibilnog radnog vremena unutar mjeseca. To nam omogućuje da radimo neke dane u tjednu duže, a neke kraće, ovisno o svojim potrebama, a možemo i raditi 4 dana u tjednu pa jedan dan imati slobodno.

Već duži niz godina naši zaposlenici imaju punu plaću za vrijeme bolovanja. Od ove godine smo uveli i dodatnu naknadu za dugo bolovanje (nakon 42. dana) kako bismo zaposlenicima takve situaciju olakšali barem financijski.

Svi znaju da mame u PI mogu raditi na pola radnog vremena prvih mjesec dana nakon povratka s porodiljnog uz punu naknadu plaće, a od ove godine smo uveli da i tate nakon rođenja djeteta, isto tako uz naknadu pune plaće, mogu raditi mjesec dana na pola radnog vremena po rođenju djeteta i to nakon što iskoriste slobodne dane za rođenje djeteta koji su nam već stara praksa.

S obzirom na brojne sportske timove i klubove unutar PI, često za sebe kažemo da smo sportska organizacija. Podržavanje sportskih aktivnosti kroz financiranje kotizacija, terena i navijanje, podržavamo zdrav život, ali i razvoj vještina kao što su upornost, suradnja, disciplina i sl. Za sad imamo PI running tim, teniski, stolnoteniski, biciklistički i nogometni tim.
Redovito organiziramo dolazak fizioterapeuta i masaže u uredu, tjedne zdravlja u kojima je naglasak i na zdravoj prehrani te različite radionice i kampanje o mentalnom zdravlju.

Završio je Europski mjesec raznolikosti, no tema i dalje ostaje aktualna…

Već dugi niz godina smo nositelji certifikata Mamforce i Dadforce koji su samo još jedan pokazatelj brige o ravnopravnosti i jednakim mogućnostima u PI. Vjerujem da smo jedna od rijetkih IT tvrtki u Hrvatskoj koja se može pohvaliti jednakim brojem zaposlenika i zaposlenica. A što je još važnije, takva struktura se reflektira i u menadžmentu. Uz razliku u spolu, razlikujemo se po mnogo drugih karakteristika i sada nam je važno da osvijestimo kako nas razlike obogaćuju. Kako bismo još više osvijestili važnost raznolikosti, u listopadu prošle godine smo obilježili “Diversity month”. Stavili smo naglasak na važnost međusobnog razumijevanja, te učenja i razvoja kroz različitosti. Pristupili smo otvoreno i transparentno, a od kolega smo htjeli saznati što za njih znači raznolikost, jesu li u PI doživjeli situacije u kojima se prema njima ili nekome drugom pristupalo diskriminirajuće te jesu li sami sudjelovali u takvim situacijama. Nije nam bilo svejedno kakve odgovore ćemo dobiti, ali nam je bilo važno da znamo kako bismo takve situacije mogli prevenirati. Na temelju odgovora smo kreirali radionicu kroz koju smo pričali o važnosti osvještavanja nesvjesnih predrasuda, te osvještavanju štete koju komentari izrečeni u šali mogu učiniti kolegama.

Ono što su zaposlenici istaknuli kroz svoje odgovore u anketi je „prihvaćanje svih mišljenja i uključenost“, „donošenje odluka na temelju stvarnih pokazatelja, a ne na temelju osobnih mišljenja“, „napredovanje po zaslugama, a ne nekim nerelevantnim faktorima“… i to nam je posebno važno jer kroz sve što radimo, zaista nastojimo poslati poruku o prihvaćenosti i uključenosti bez obzira na razlike. Tom prilikom potpisali smo i „Povelju o različitostima“ kojom smo se obavezali na daljnje aktivnosti vezane za ovu temu. Jedna od već pokrenutih je volontiranje na razini tvrtke, broj zainteresiranih je bio iznenađujući i jedva čekamo ralizirati planirane volonterske akcije.

Vjerujem da ćemo uz pomoć Poslodavca Partnera dobiti nove uvide i ideje za daljnje unapređenje HR praksi, te za razvoj zaposlenika.