9.11.2020.

Mozzartu dodijeljen certifikat Poslodavac Partner

Tvrtka Mozzart po prvi put je dobitnik certifikata Poslodavac Partner. Tijekom 15 godina postojanja Certifikata, postupak certifikacije prošlo je više od 100 kompanija na 10 europskih tržišta.

Kako bi stekle status Poslodavca Partnera, kompanije prolaze kroz nezavisno ocjenjivanje razvijenosti praksa upravljanja zaposlenima u pet glavnih područja – Strategija, Regrutacija i selekcija, Upravljanje učinkom, Usavršavanje i razvoj kao i Odnos prema zaposlenima, pri čemu samo organizacije koje ostvare barem 75% od ukupno mogućih bodova, ali i najmanje 70% bodova u svakom od ocjenjenih područja postaju nositelji certifikata Poslodavac Partner.

Mozzart se u postupku certifikacije istaknuo mnogobrojnim prilikama za usavršavanje koje nudi svojim zaposlenicima, kao i brigom za njihovo zdravlje te aktivnostima društveno odgovornog poslovanja. Zaposlenici Mozzarta imaju priliku usavršavati se putem različitih stručnih seminara te internih i eksternih edukacija, a u sklopu sektora ljudskih resursa postoji i centar za obuku s pet zaposlenih internih trenera za stručna znanja i soft vještine. Zaposleni imaju priliku koristiti teretanu u okviru poslovne zgrade, ali i dvije eksterne teretane. Kompanija je angažirana i oko društveno odgovornih aktivnosti, pa su u 2019. godini zaposlenici sudjelovali u ozelenjavanju glavnog grada, igrali su košarku na UNICEF Fair Play turniru s ciljem izgradnje inkluzivnih igrališta i trčali su Mozzart Happy Run za zakladu „Srce“.

Tijekom procesa certifikacije, kompanija Mozzart posebne je pohvale dobila i za transparentno i kvalitetno vođene procesa regrutacije i selekcije. Također, surađuju s različitim institucijama i sudjeluju na manifestacijama kako bi svoje benefite i organizacijsku kulturu približili kvalitetnim kandidatima na tržištu. Tako su u 2019. godini kao Platinum partner podržali europsku konferenciju umjetne inteligencije Wonderland AI Summit, a uspostavili su i suradnju s fakultetima i studentskim organizacijama kroz sponzorstvo na projektu „Case study Show“ te različite studentske prakse u dogovoru s Računarskim fakultetom Sveučilišta Union u Beogradu i Filozofskim fakultetom u Beogradu.

HR sektor u tvrtki Mozzart je strateški partner biznisu. U realizaciji naše vizije i organizacijskih ciljeva, zaposlenici igraju ključnu ulogu i upravo nam oni omogućuju lidersku poziciju. Usmjereni smo na zadržavanje najboljih zaposlenih i privlačenje novih talenata u čemu nam dodatnu vrijednost svakako daje certifikat Poslodavac Partner. Okolnosti na tržištu se sve ubrzanije mijenjaju, ovo je bila odlična prilika da preispitamo našu praksu. Nastavit ćemo s prilagođavanjem i daljim razvojem HR procesa, kako bismo našim zaposlenicima pružili ono što im je potrebno i motivirali ih da daju najbolje od sebe.“, istaknula je Marija Božović, Direktor sektora ljudskih resursa.

Certifikat Poslodavac Partner je samo još jedna u nizu potvrda da je Mozzart na dobrom putu jačanja reputacije poželjnog poslodavca. Svjesni izazova koji na tržištu rada u današnje vrijeme stoje pred onima kojima žele privući i zadržati kvalitetan kadar, kontinuirano se trudimo svojim zaposlenicima omogućiti najbolje uvjete rada i okruženje. Osim mogućnosti napredovanja i brojnih beneficija, zaposlenje u našoj kompaniji podrazumijeva i rad na izazovnim projektima koji na planu njihovog profesionalnog usavršavanja predstavljaju dodatnu vrijednost, a za mlade talente i naše buduće kolege ovaj certifikat će biti dragocjena smjernica o tome kakvo radno okruženje nudimo“, istaknula je Nataša Šaponjić Jakšić, Menadžer organizacijskog razvoja.

„Dobivanje certifikata govori da je naš proces regrutacije i selekcije uređen, jasan i transparentan. Svi imaju jednake mogućnosti zapošljavanja, vrednujemo stručnosti i iskustvo, a ulaskom u proces selekcije svi kandidatu dobivaju povratne informacije. Posebnu pažnju posvećujemo zaštiti podataka dobivenih u procesu regrutacije i selekcije, kojim upravljamo s visokim stupnjem odgovornosti i profesionalnosti.“, istaknula je Milica Plavšić, Menadžer za regrutaciju i selekciju.

Nositelji certifikata Poslodavac Partner