HR Days 2014

Važnost HR odjela u prepoznavanju i upravljanju talentima

Nove generacije zaposlenika i sve naprednije poslovno-tehnološko okruženje menadžmentu postavljaju velike izazove u svakodnevnom procesu upravljanja talentima. Upravo zato, druga po redu HR Days konferencija posvećena je prepoznavanju i upravljanju talentima – praksi koja traži usku suradnju menadžera i odjela za upravljanje ljudskim resursima, njihovu podjednaku odgovornost i uzajamnu podršku.

Jesu li talenti danas rjeđi ili ih je samo teže uočiti?

Nove generacije zaposlenika, odrasle u naprednom tehnološkom okruženju, ambiciozni su ljudi svjesni vlastitih kvaliteta (tzv. generacija Y). Ti ‘novi klinci’ na tržište rada donose promjene koje menadžeri ‘starog kova’ katkad ne razumiju ili teško prihvaćaju pa klasičan ‘sukob generacija’ postaje sve više i dio poslovne svakodnevice.

Dodatni je problem što moderna tehnologija svakome tko je spreman učiti olakšava dobru izvedbu i ostvarenje zapaženih rezultata, što dodatno komplicira uočavanje onih pravih istinskih talenata.

Menadžeri zato više nego ikada trebaju pomoć HR stručnjaka u prepoznavanju pojedinaca koji odskaču od prosjeka, kako radi lakšeg definiranja sustava nagrađivanja zaposlenika, tako i jer se upravo među tim zaposlenicima kriju njihovi ‘nasljednici’.

Mnogi HR stručnjaci već imaju iskustvo kao ‘lovci na talente’ i taj su izazov pretočili u uspješne poslovne prakse svojih poduzeća. Sada su ta iskustva spremni podijeliti s vama, stoga vas organizatori konferencije pozivaju da posjetite HR Days konferenciju 2014 i dobijete odgovore na sva svoja pitanja i dileme kada je u pitanju upravljanje talentima.

Na konferenciji Vas očekuje niz predavanja, radionice, okrugli stol i grupna diskusija po world caffee metodi tijekom kojih ćete imati priliku razmjenjivati informacije, mišljenja i iskustva s kolegama u ugodnoj atmosferi, kao i povezati se s ljudima od kojih želite učiti, i s kojima želite podijeliti svoje znanje.

Saznajte, utječite, primijenite

Ono što HR stručnjak već zna, njegov menadžer možda tek treba usvojiti. Prevladajte zapreke u komunikaciji na obostranu korist i djelujte u sinergiji kako biste postigli zajednički cilj – uspješnu i konkurentnu kompaniju.

  • CEO i HR mogu sjediti za istim stolom– nerijetko se misli da menadžment zanima samo profit, a da je HR neprofitan. Saznajte kako HR kreira okvir za profitabilnost te kakvu ulogu ima u uključivanju CEO-a u kreiranje i upravljanje organizacijskom kulturom.
  • Kriza ugrožava prepoznavanje talenata– u vrijeme krize nema ‘nedodirljivih’ pa katkad i menadžeri strahuju za svoju poziciju. To se ponekad odražava na način da menadžer bira i razvija kao svog nasljednika osobu koja najmanje ugrožava njegovu poziciju i ima manji potencijal razvoja. Otkrijte kako prepoznati ovaj problem i pomoći menadžmentu u prepoznavanju talenata.
  • ‘Momčad’ je važna koliko i ‘kapetan’– cilj svakog poduzeća je ostvarenje profita, a to nije moguće bez motiviranih zaposlenika. Saznajte kako prepoznati i zadržati one koji čine razliku te stvaraju dodanu vrijednost, koga nagraditi, kako definirati ‘nagradu’ i doprinos koji nadizali uobičajene radne zadatke te što obuhvaća pojam ‘predanost kompaniji’.

HR menadžer kao menadžer koji ‘zna prodati priču’

  • Uspješno upravljanje talentima preduvjet je razvoja dobrog imidža tvrtke u javnosti.
  • Izbor i razvoj nasljednika ključne pozicije dugoročan je proces čiji početak ne počinje bilo kada već u točno odabranom trenutku.
  • Kreiranje okvira za profitabilnost jednako je važno kao i stvaranje profita.
  • Prepoznavanje talenata dugoročan je plan, nagrađivanje zaposlenika koji stvaraju dodanu vrijednost i čine razliku svakodnevan je proces koji potiče motiviranost i stvara veću produktivnost.

Program konferencije