19.03.2018.

Još par dana do najveće regionalne HR konferencije

I ove godine, 22. i 23. ožujka, Rovinj je domaćin dvodnevnog događanja posvećenog upravljanju ljudskim potencijalima. Saznajte što vam donosi šesta HR Days konferencija.

Najveća regionalna konferencija posvećena upravljanju ljudskim potencijalima, HR Days, i ove godine okuplja priznate domaće i inozemne HR stručnjake koji predstavljaju nova rješenja te raspravljaju o mogućnostima njihove implementacije u aktualnim gospodarskim uvjetima regije te drugih inozemnih tržišta. Organizator konferencije je MojPosao uz podršku stručnog partnera tvrtke SELECTIO.

Konferenciju otvara Jamil Qureshi, motivacijski govornik, autor i psiholog na temu Kako svoju ambiciju pretvoriti u postignuće. Qureshi je jedan od najpoznatijih motivacijskih govornika i vodećih stručnjaka u psihologiji radnog učinka, a svoja bogata profesionalna iskustva podijelit će pred više od 300 sudionika konferencije.

Aktualan izazov hrvatskog, ali i europskog tržišta rada – problem iseljavanja radno aktivnog stanovništva i nemogućnost pronalaska kvalificiranih radnika, tema je okruglog stola Uvoz radne snage i deficit radnika na tržištu rada.

Republika Hrvatska povećala je kvote uvoza stranih radnika. Je li u pitanju dovoljno kvalitetno rješenje za poslodavce? Može li dolazak stranih radnika dugoročno riješiti problem deficitarnih sektora poput turizma, građevine, zdravstva i IT-ja? Na koji način tvrtke pogođene ovim problemom pronalaze radnike i predstavlja li to dodatni trošak u poslovanju? Na ova i brojna druga pitanja odgovore će ponuditi sudionici okruglog stola iz različitih sektora.

Okrugli stol moderirat će Emanuel Tutek, partner u tvrtki Horwath HTL, a sudionici su: 

  • Nina Garić Saganić, članica Uprave, Jadranka d.d.
  • Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca
  • Nikola Dujmović, direktor, Span d.o.o.
  • Dalibor Marijanović, član Uprave, DIV grupa
  • Krešimir Rich, ravnatelj, Poliklinika Identalia

HR Days konferencija nastavlja svečanom dodjelom nagrada tvrtkama koje su razvile i implementirale kvalitetna rješenja koja povećavaju zadovoljstvo i produktivnost njihovih zaposlenika. Najbolje HR Prakse i ove godine stručni žiri odabrao je između velikog broja prijavljenih projekata, a dobitnike očekuju vrijedna priznanja i nagrade, dok će sudionici imati priliku iz prve ruke čuti detalje o uspješnim poslovnim modelima te potražiti inspiraciju za slične projekte unutar vlastitih organizacija.

Na konferenciji ove godine predavači su i Andy Longley, Addidasov Globalni direktor za talente; Bruce Greenhalgh, Mindfulness trener i konzultant, Karin Volo, direktorica Evolshen akademije te državni tajnik doc.dr.sc Robert Kopal.

Popis svih predavača, program konferencije te informacije o cijeni potražite na hrdays.net

Partneri konferencije: Visoko Učilište Algebra, COTRUGLI Business School, Infoart te Philip Moriss Zagreb

Sponzor konferencije: Špica sustavi, a sponzor partija: Zagrebačka pivovara

Pokrovitelji konferencije: Hrvatska udruga poslodavaca, Udruga U4HR, Nordijska komora te Njemačko – hrvatska industrijska i trgovinska komora 

Izvor: www.moj-posao.net