27.11.2020.

Erste Bank AD Podgorica nagrađena priznanjem Izvrsnost u izazovima

Erste Bank AD Podgorica prva je banka u Crnoj Gori nagrađena priznanjem Izvrsnost u izazovima. Riječ je o nagradi koju konzultantska kuća SELECTIO dodjeljuje od travnja ove godine tvrtkama koje su pokazale brzu prilagodbu i kvalitetan odnos prema zaposlenicima i u ovom periodu pandemije koronavirusa.

U Erste banci krizni tim je formiran već u veljači, te su sve preventivne i zaštitne mjere za zaposlenike i klijente Banke bile spremne već i prije prvog zabilježenog slučaja koronavirusa u Crnoj Gori. Banka je tako pravovremeno omogućila rad od kuće svim zaposlenicima kojima priroda posla to dozvoljava, a svi zaposlenici su na vrijeme opskrbljeni i svim potrebnim zaštitnim sredstvima, alatima i edukativnim materijalima.

Banci je u ovom izazovnom pandemijskom periodu fokus bio na sigurnosti i zajedništvu zaposlenika. Nije bilo otpuštanja povezanog s koronavirusom, te su zadržani svi postojeći materijalni i nematerijalni benefiti za zaposlenike, a isplaćeni su im i bonusi te dodatne nagrade, osobito zaposlenicima u prodajnoj mreži koji zbog prirode posla nisu imali opciju rada od kuće.

„U ovoj izazovnoj godini dobili smo potvrdu da su solidarnost, posvećenost i razumijevanje stubovi nosioci naše organizacione kulture. Ponosni smo na naše kolegice i kolege, koje rade direktno s klijentima u poslovnicama ili u službama podrške, iz službenih prostorija ili od kuće, a koje pružaju maksimalan doprinos kako bi naši klijenti imali nesmetanu i kontinuiranu uslugu. Pružanje sigurnog i podsticajnog radnog okruženja te obezbjeđivanje balansa između poslovnih i privatnih obveza naših zaposlenika, ostaće prioriteti upravljanja ljudskim potencijalom i u narednom periodu“, izjavila je ovom prilikom Tatjana Keković, direktorica Službe ljudskih resursa u Erste banci.

Organizacija je pokazala da živi svoje vrijednosti i u ovom periodu, stavljanjem naglaska na timski duh i zajedničke ciljeve, ali i brojnim društveno korisnim akcijama koje su provedene u suradnji s klijentima i partnerima. Primjerice, osigurane su donacije respiratora, donacija Crvenom križu, te 3D tiskari kako bi se napravile ronilačke maske koje su prilagođene kako bi imale zaštitnu funkciju i bile donirane zdravstvenim djelatnicima.

Tatjana Keković, direktorica Službe ljudskih resursa