Predavači na SELECTIO Prodajnoj Akademiji

Davor Matković

Od 17. godine u poduzetničkim vodama, a već je s 18 godina osnovao svoju prvu tvrtku. Do kraja studija s 23 godine imao je 4 tvrtke i gotovo 50 zaposlenih osoba.

Nakon uspješne karijere u privatnom poduzetništvu, stekao je vrijedno iskustvo na pozicijama Direktora prodaje i Član uprave za prodaju u lokalnim te internacionalnim organizacijama. Posljednjih 15 godina, posvetio se proučavanju alata prodaje i psihologije kupca te poučavanju profesionalaca u području prodaje u mnogim kompanijama s naglaskom primjenu znanja u praktičnom okruženju.

Raduje ga stvaranje novih vrijednosti i poslovnih prilika koje dobiva u više navrata radi svoje ljubavi prema prodaji i orijentiranosti prema kupcu i njihovim ciljevima.

Područje ekspertize uključuje analizu kompetencija prodajnog osoblja, pozicioniranje poslovanja na tržištu, analiza kanala i metoda prodaje. Izrada strategije prodaje te trening prodajnog osoblja, planiranje prodaje i razvoj prodajnog tima.


Aleksandar Zemunić

Ponosan na priliku da raste i razvija se zajedno sa SELECTIO-m od 2003., vodećom kompanijom za savjetovanje u upravljanju ljudskim potencijalima. Kao direktor i partner surađuje s timom izuzetnih pojedinaca koji su uspješno završili jedinstvene projekte u Hrvatskoj. Magistrirao je Upravljanje ljudskim resursima u Velikoj Britaniji na Cardiff University, a diplomirao Financijski management na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku.

Predavač je različitih HR tema, licencirani savjetnik Belbin metodologije timskih uloga i certifikator izvrsnosti u upravljanju ljudskim resursima. Dobitnik je Chevening stipendije, administrirane od strane British Councila.

Područja ekspertize uključuju analizu organizacije i kadrova, strategiju upravljanja ljudskim resursima, sustave kompetencija, upravljanje radnim učinkom, motiviranje i nagrađivanje, regrutaciju i selekciju zaposlenika, itd.


Ana Frlan Bajer

Ana se pridružila Grupi SELECTIO 2007. godine kao Voditeljica projekata regrutacije i selekcije. U tvrtku IKEA Hrvatska prelazi 2013. godine gdje sudjeluje u pripremi, planiranju i provođenju selekcije i zapošljavanja preko 300 zaposlenika prve IKEA robne kuće u Zagrebu. Kao interni trener sudjelovala je i u onboardingu istih zaposlenika. Po završetku projekta, iz obiteljskih razloga, seli u Singapur gdje je kroz volonterski rad stekla vrijedno međukulturalno iskustvo. Po povratku u Hrvatsku, vraća se u Grupu SELECTIO i počinje se baviti onime što najviše voli, a to su edukacije i razvoj ljudskih potencijala.

Radila je na razvoju i provedbi više programa iz područja leadershipa. Održala je mnoge radionice iz područja komunikacijskih vještina, timskog rada, upravljanja vremenom i ciljevima, profesionalnog stresa, motivacije i dr. Osim kao HR konzultant i trener za vanjske klijente radi i na razvoju HR procesa unutar Grupe SELECTIO.

Ostalo profesionalno iskustvo uključuje i savjetničke projekte, certificiranje na projektu izvrsnosti u upravljanju ljudskim resursima “Certifikat Poslodavac Partner” te karijerna savjetovanja.

Diplomirala je psihologiju te je trenutno u edukaciji za Integrativnog psihoterapeuta.


Ivana Matijević

Voditeljica projekata regrutacije i selekcije te HR savjetnica koja u Grupu SELECTIO dolazi 2015. godine. Diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te kontinuirano ulaže u obrazovanje u području upravljanja ljudskim potencijalima. Certifikatorica je na globalnom projektu Certifikat Poslodavac partner putem kojeg ima priliku dobiti uvid u prakse brojnih kompanija u internacionalnom i domaćem vlasništvu te procjenjuje njihovu usklađenost sa standardom izvrsnosti.

Posjeduje bogato profesionalno iskustvo na projektima u području regrutacije i selekcije u sklopu kojih radi na pozicijama do executive razina, s fokusom na prodaju, marketing, ljudske resurse i IT. Neki od klijenata s kojima je imala priliku raditi su Philip Morris International, Pliva, Coca-Cola, INA, IKEA, A1, RBA, Tifon, Infobip i dr.

Kao trenerica radila je na razvoju i provedbi edukacija u sklopu SELECTIO Leadership Akademije, SELECTIO HR Akademije, a održala je i brojne radionice i predavanja na teme kao što su nošenje sa stresom, komunikacijske vještine, prezentacijske vještine, upravljanje promjenama, postavljanje ciljeva, upravljanje vremenom, vještine davanja povratne informacije, i brojne druge.


Iva Popović

Iva je unutar Grupe SELECTIO započela na projektima regrutacije i selekcije zaposlenika te je vodila veliki broj kompleksnih potraga za klijente u različitim industrijama s fokusom na područje prodaje i marketinga. U ulozi Voditelja projekata regrutacije i selekcije, imala je priliku raditi za brojne internacionalne tvrtke kao što su Henkel, Heineken, Philip Morris International, Styria, Hrvatski Telekom, IKEA, Pliva, Coca-Cola i dr. Bavila se istraživanjem tržišta, provođenjem intervjua i procjenom kompetencija kandidata te je stekla odličan uvid u tržište rada.

Kao HR konzultant i trener, sudjelovala je u razvoju i provedbi programa usmjerenih na osobni i profesionalni razvoj. Održala je brojne radionice u području komunikacijskih vještina, upravljanja promjenama, timske dinamike, upravljanja vremenom, nošenja sa stresom i dr.

U ulozi trenera, sudjelovala je na velikom višegodišnjem programu osnaživanja mladih za ulazak na tržište rada.

Ostalo profesionalno iskustvo uključuje i savjetničke projekte, certificiranje na projektu izvrsnosti u upravljanju ljudskim resursima “Certifikat Poslodavac Partner” te karijerna savjetovanja.

Diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.