21.10.2019.

Atlantic Grupa ponovno najbolji Poslodavac Partner na srpskom tržištu

Atlantic Grupa je i ove godine stekla status Poslodavac Partner, nakon što je prošla kroz nezavisnu analizu svojih HR procesa u sklopu projekta Certifikat Poslodavac Partner. Atlantic Grupa je osvojila impresivnih 99% bodova u postupku certifikacije, što je rezultat koji nije uspjela nadmašiti nijedna druga tvrtka na tržištu Srbije.

Najvažnije nam je da se ljudi u Atlanticu osjećaju dobro, jer zaposleni nisu samo resurs nego prije svega investitori, koji svakodnevno ulažu svoju energiju, strast i talent kako bismo svi zajedno bili uspješni. Naši brendovi poput Smokija, Bananice, Grand kafe, Cedevite i Argete regionalni su lideri upravo zahvaljujući našim ljudima koji su uložili sebe u njihov rast i razvoj. Okolnosti na tržištu se sve ubrzanije mijenjaju, stoga se i naše prakse moraju prilagođavati, kako bismo našim zaposlenicima pružili ono što im je potrebno i motivirali ih da daju najbolje od sebe. Tako da je CEP certifikacija, u koju su uključena sva Atlantic tržišta, odlična prilika da preispitamo ono što radimo i da iz godine u godinu podižemo ljestvicu naših HR procesa, rekla je tom prilikom Elizabeta Mirčevska, regionalna direktorica ljudskih resursa za Srbiju i Makedoniju Atlantic Grupe.

U Atlanticu naglasak stavljaju na brigu za sveobuhvatnu dobrobit i zadovoljstvo svojih zaposlenih, pa je u posljednjih godinu dana fokus na pojednostavljenju procedura i razvoju palete programa koji predstavljaju fleksibilizaciju radnih uvjeta i njihovo prilagođavanje individualnim potrebama zaposlenika. Atlanticova predanost poštovanju različitosti u najširem kontekstu, kao i jednakih mogućnosti za sve zaposlene, potvrđuje se i u konkretnim brojkama, pa je na nivou Grupe postotak žena ukupno i na menadžerskim pozicijama oko 50%, što je danas još uvijek rijetkost na tržištu.

Atlantic Grupa je u ovogodišnjem procesu certifikacije ponovno demonstrirala da je njihov HR odjel strateški partner biznisu i da kontinuirano ulažu značajne napore u osiguravanje wellbeinga svojih zaposlenika“, istaknuo je na uručenju certifikata Atlantic Grupi član Uprave tvrtke SELECTIO, Aleksandar Zemunić. „Certifikat Poslodavac Partner utemeljen je s misijom promoviranja kvalitetnog upravljanja zaposlenicima i drago mi je vidjeti da danas, kada glavni izazov tvrtkama više nije privlačenje i zapošljavanje, već zadržavanje zaposlenika, sve više tvrtki prepoznaje važnost kvalitetnog upravljanja zaposlenicima, a osobito nas veseli nagraditi Atlantic za izvrsnost upravo u tom području“, dodao je Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke SELECTIO.

Izvor: www.poslodavacpartner.org