11.02.2020.

Addiko Bank Beograd jedina banka u Srbiji sa statusom Poslodavca Partnera

Addiko Bank a.d. Beograd nagrađen je certifikatom Poslodavac Partner. Tim za certifikaciju je pohvalio kvalitetno vođenje procesa regrutacije i selekcije Addiko banke i transparentan sustav nagrađivanja zaposlenika, kao i dobru pozicioniranost funkcije ljudskih resursa koja sudjeluje u strateškom planiranju Banke i poslovnom odlučivanju. U Addiku su posvećeni razvoju i edukaciji svojih zaposlenika pa se tako, na primjer, na tržištu ističu visokim prosječnim brojem sati usavršavanja svojih zaposlenika.

Addiko banka se u postupku certifikacije istaknula i inicijativama za povećanje zadovoljstva zaposlenika i kreiranja željene organizacijske kulture, u koju su uključeni i sami zaposlenici. Addiko banka ulaže napore i u osiguravanje balansa privatnog i poslovnog života zaposlenika. Tako kompanija organizira i Family day, dan kada svi zaposlenici mogu dovesti svoju djecu na posao kako bi sudjelovala u raznim aktivnostima kroz koje mogu naučiti više o tome koji su to bankarski poslovi i što njihovi roditelji rade. Osim toga, zaposlenici mogu koristiti pogodnost kliznog radnog vremena, a dobivaju i slobodan radni dan za, na primjer, svoj rođendan, i za polazak djeteta u prvi razred osnovne škole. Osim toga, u kompaniji postoji program korporativnog volontiranja Addiko cares u sklopu kojeg se organiziraju volonterske aktivnosti tijekom godine.

Vojislav Lazarević, predsjednik Izvršnog odbora Addiko banke, i Marija Mijatović, direktor Službe ljudskih resursa, primili su certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO.

Unapređenje upravljanja ljudskim resursima je neizostavan dio razvoja poslovanja i korporativne kulture Addiko banke i ponosan sam što imamo imidž poželjnog poslodavca i što smo stvorili okruženje u kojemu raste zadovoljstvo zaposlenika, a angažman i radni učinak dolaze do izražaja i imaju pozitivni utjecaj na naše poslovne rezultate. Certifikat Poslodavac Partner doživljavamo kao potvrdu velikog napretka koji smo ostvarili, ali i kao poticaj da budemo još bolji“, izjavio je Vojislav Lazarević, predsjednik IO Addiko banke.

Aktualni nositelji certifikata Poslodavac Partner

Izvor: www.poslodavacpartner.org